Dierenartsencentrum De Vledermuis is sinds jaar en dag een vaste waarde in de regio.

In Kruisem (Zingem) runnen dierenarts Sofie Quintens en dierenarts Linde Malcorps het goed uitgeruste dierenartsencentrum De Vledermuis.

Omdat de gezondheid van uw huisdier voor hen op de eerste plaats komt, kozen ze voor een volledig vernieuwde infrastructuur. De aanwezigheid van de laatste nieuwe diagnose-mogelijkheden en een team van gedreven dierenartsen, die dag en nacht voor uw dier klaar staan, maken het centrum uniek in uw buurt.

Omdat de meeste spoedgevallen zich in het weekend of tijdens de nacht voordoen, koos het centrum om een eigen wachtdienst (7/7 – 24/24) te onderhouden. Hierdoor kan u voor uw oogappel steeds bij één van uw vertrouwde dierenartsen terecht!

Daarnaast beschikt het centrum over digitale radiografie, microscopie, in-huis bloedanalyse en echografie, waardoor de dierenartsen veel gerichter en sneller tot een correcte diagnose kunnen komen.

Het centrum richt zich zowel op eerstelijns- als tweedelijns diergeneeskunde. Dit maakt dat u naast de jaarlijkse check-up en vaccinaties ook voor ver doorgedreven diagnostiek en behandeling bij hen terecht kan. Voorbeelden hiervan zijn glucose-checks bij diabetespatiënten, de opvolging van epilepsie, schildklier en bijnierpatiënten, het opsporen en behandelen van ratten-gifintoxicaties en zoveel meer. Ook voor de standaard operaties, zoals gebitsreiniging, sterilisatie en castratie, maar ook voor de meer gespecialiseerde chirurgische ingrepen, zoals darmresecties, oogchirurgie, enz. kan u voor uw huisdier in dit centrum terecht.

Door constante bijscholingen, zowel in binnenland als in buitenland, zijn de dierenartsen van Dierenartsencentrum De Vledermuis op de hoogte van de meest up-to-date diergeneeskunde.

Daarbuiten hebben beide dierenartsen ook een specifiek interesse gebied. Dierenarts Sofie Quintens is sterk bedreven in echografie, echocardiografie, huidproblemen en oogheelkunde. Dierenarts Linde Malcorps heeft een extra voorliefde voor knaagdieren, konijnen, vogels, en in het bijzonder de begeleiding van sportduiven.

Dierenartsen dienen zich te houden aan “ De Code Der Plichtenleer”. Raadpleeg hier.